Uncategorized

Waarom kiezen voor een plug & play 3D printer?

3D printen is, door de opwindende technologische vooruitgang, een begrip geworden waar de verbeelding ook in een thuisomgeving echt tot leven kan komen. Wil je er een aanschaffen dan is er echter één probleem: je hebt geen idee waar je moet beginnen. 

Het kopen van een 3D printer is niet zo eenvoudig als het kopen van een gewone printer. Juist daarom raden we jou aan om voor een plug & play 3D printer te gaan, die op een simpele manier 3D objecten voor jou maakt. Lees hieronder waarom.

Het pure plezier van 3D printen

Soms maakt het pure plezier van zelf iets te maken het allemaal de moeite waard om met de 3D printen hobby te starten. Maar als jij een beginner in de wereld van 3D printen bent, dan wil je waarschijnlijk een 3D printer uitkiezen, die alles direct vanuit de doos mogelijk maakt. Weet echter dat zelfs de allerbeste plug & play 3D printer modellen nog steeds enige mate van aanpassing en configuratie vereisen om het zo tot een bruikbaar apparaat te maken. 

Het kiezen van de juiste plug & play 3D printer

Er is een ruime keuze aan plug & play 3D printers beschikbaar zoals Polaroid Play Smart, XYZPrinting da Vinci Jr of Ultimaker 2. Die verschillen allemaal in prijs, gebruikte technologie, de toe te passen materialen voor afdrukken, technische specificaties en hun bedieningsgemak. Dit kan jouw keuze daardoor bemoeilijken.

Je kunt bijvoorbeeld voor een Ultimaker plug & play 3D printer kiezen. Deze bekroonde 3D printers zijn zowel robuust, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Ze zijn speciaal ontworpen en getest om 24/7 te werken. En stellen jou ook in staat om sneller en gemakkelijker de gewenste 3D eindresultaten te bereiken.

Ideaal voor tal van 3D print toepassingen

De Ultimaker 3D printers zijn ideaal voor tal van toepassingen. En leveren de kwaliteitsresultaten die jij nodig hebt. Zo’n Ultimaker biedt ook de breedste materiaalkeuze op de markt. Zo kan jij het perfecte filament voor elke toepassing gebruiken. Dat is zeer belangrijk, want het selecteren van het juiste filament is cruciaal voor het uiteindelijke succes van jouw 3D print. Elk filament van 2,85 mm werkt met de Ultimaker hardware samen.

De ondersteuning van jouw 3D printer is ook van top belang. Voor de Ultimaker printers geldt gelukkig dat waar ter wereld jij je ook maar bevindt, de ondersteuning altijd dichtbij is. Het biedt daarvoor een wereldwijd netwerk van servicepartners. Die maken het onderhoud en online training in jouw eigen taal mogelijk. Er is bovendien een eigen Ultimaker web community met 3D print experts.

Je kunt natuurlijk ook van de Ultimaker Cura printersoftware gebruik maken of van andere populaire 3D software programma’s die naadloos met de Ultimaker hardware samenwerken; zoals onder meer Autodesk, Castor, Trinckle en Twikit.

Glorieus met 3D printen van start gaan

De meeste plug & play 3D printers worden vaak volledig geassembleerd verzonden. Ze zijn dan soms wel iets duurder dan de DIY varianten maar ze zijn vrijwel direct klaar voor gebruik. Dit betekent dat jij zo binnen één of twee uur al volledig operationeel kunt zijn. Zo zal jouw liefde voor het zelf 3D printen glorieus van start gaan!

Bron foto: Wikimedia Commons