Zakelijk

10 Dingen op mijn bureau die me productief maken

inrichting-bureau

Mijn stelling is dat de juiste bureaubenodigdheden je creativiteit, geluk en productiviteit kunnen stimuleren. Want een goed gevuld en correct ingericht bureau kan jou helpen georganiseerd en productief te blijven tijdens het werken. Kies daarom de juiste items uit om op jouw bureau te plaatsen. Waarmee je niet alleen efficiënter kunt werken, maar tegelijkertijd ook jouw stijl en persoonlijkheid kunt laten zien. Elk bureau, of het nu in een grote kantoorruimte of een thuiskantoor is, kan van de juiste accessoires profiteren. We noemen hier de belangrijkste op.

Een productiviteitsplanner

Als er iets is dat je absoluut nodig hebt, dan is het wel een agenda of notitieboekje waarin jij je gedachten kunt opschrijven. Je zou met een productiviteitsplanner zelfs nog een stap verder kunnen gaan. Zo’n handig boekje helpt je immers om de belangrijke dingen in minder tijd gedaan te krijgen. Neem het maar van ons aan: het is ongelooflijk effectief!

Leuke schrijfbenodigdheden

Investeer op z’n minst in één hoogwaardige pen die je gebruikt om aantekeningen te maken of naar vergaderingen mee te nemen. Kies een pen waarmee je gemakkelijk kunt schrijven en die prettig in de hand ligt. Net als een ‘standaard’ uitvoering kun je deze pennen bedrukken met een logo of een leuke spreuk. Zo wordt die pen een stuk persoonlijker en voorkom je dat collega’s deze per ongeluk meepakken.

Een gemakkelijk af te lezen klok

Je wilt uiteraard de werktijd goed in de gaten houden. Natuurlijk kunnen jouw laptop en je mobieltje jou daarbij helpen. Maar het is altijd een beter idee om een wat grotere (analoge) klok op je bureau te hebben. Zodat je niet constant het kleine pictogram op je beeldschermpje hoeft te controleren.

Een oplaadstation voor meerdere gadgets

Heb jij een smartphone, tablet en smartwatch? Wat allemaal gadgets zijn die het gebruik van een USB poort vereisen om op te laden. Ben je daarnaast niet het type dat van rommel op je bureau houdt? Investeer dan in een compact oplaadstation waar je meer dan één van je gadgets tegelijkertijd mee kunt opladen. Zo kun je veel ruimte op jouw bureau besparen.

Een luchtzuiverende plant

Er zijn tal van bureau vriendelijke planten die je zou kunnen plaatsen om jouw werkruimte aangenaam op te fleuren. Maar de graslelie en de vredelieplant zijn perfecte groene krachtpatsers die geweldig zijn voor het verwijderen van gifstoffen en het produceren van schone lucht. Zo krijg je een gunstiger werkomgeving!

Een mini luchtreiniger

Als je geen plant of planten voor luchtzuiverende doeleinden op je bureau kunt of mag houden, Investeer dan in een gadget die dit voor je kan doen. Je kunt tegenwoordig allerlei mini luchtreinigers krijgen die jouw werkplek schoon houden. Sommige zien er zelfs heel chic en elegant uit!

Een geurkaars of diffuser

Het is absoluut geen geheim dat bepaalde geuren verschillende reacties in ons lichaam en geest kunnen oproepen. Er zijn bijvoorbeeld geuren die ervoor kunnen zorgen dat jij je wakkerder voelt. Ofwel geuren die jouw productiviteit en humeur een boost kunnen geven. Vooral de citrusgeuren geven je energie. Dus investeer in een geurkaars of diffuser met een citroen- of sinaasappelgeur.

Een goede bureaulamp

Als je (vooral thuis) tot diep in de nacht aan het werk bent en jouw plafondlamp niet één van de krachtigste is, dan heb je zeker een goede bureaulamp nodig om je op gang te houden. Zoek er eentje uit die niet te veel ruimte in beslag neemt, maar toch een krachtige lichtstoot geeft. Licht houdt je wakker en houdt ook het geeuwen zoveel mogelijk op afstand.

Een koptelefoon en houder

Dit geldt vooral voor een thuiskantoor: Koop een hoofdtelefoon van hoge kwaliteit die je voor het luisteren naar muziek, het bekijken van virtuele presentaties of het bijwonen van videoconferenties of vergaderingen kunt gebruiken. Draag het om de afleiding door lawaai te verminderen, zodat jij je beter op jouw werk kunt concentreren en geheel privé naar vergaderingen en seminars kunt luisteren.

Een kwaliteitswaterfles

Blijf altijd goed gehydrateerd op het werk met een herbruikbare waterfles die je water koel en fris houdt. Kies er eentje met een capaciteit van minimaal een halve liter. Dat voorkomt dat je deze fles vaak moet bijvullen. Kies ook zeker een materiaal uit dat prettig in de hand ligt, zoals een roestvrijstalen of glazen waterfles omwikkeld met siliconen. Plus een mondstuk waaruit gemakkelijk gedronken kan worden.

Heb jij op jouw werk of in je thuiskantoor moeite om jouw productiviteit de hele dag op peil te houden? Als dat zo is, dan ben je zeker niet de enige! Maar als het op jouw bureau aankomt, dan zijn de bovenstaande kantoorbenodigdheden echt ideale items die jij kunt kopen om jouw productiviteit te verhogen.