Wonen

4 Tips voor het schoonmaken van de hal

kind-maakt-de-gang-schoon

De hal is meestal de ruimte die via de voordeur wordt betreden en die een toegang tot de slaapkamers, woonkamer, keuken en badkamer biedt. Veel huizen in Nederland bevatten daarin een interne trap waardoor het huis er stijlvol uitziet. Omdat de hal meestal het eerste is dat de bewoners en bezoekers zien als ze door je voordeur lopen, moet je het zeker schoon en netjes houden. Sommige gangen bevatten ook opbergkasten en planken voor schoenen, jassen en andere bezittingen. We hebben hier online 4 tips voor jou om jouw hal in de offline wereld snel tiptop in orde te maken.

Tip 1. Begin bovenaan

Begin bij het schoonmaken van een hal met een trap bovenaan en werk vervolgens naar beneden. Want door bovenaan te beginnen gebruik je de zwaartekracht in jouw voordeel. Dit omdat al het stof en vuil die je opruimt dan vanzelf naar beneden gepusht kan wordt. Waardoor je uiteindelijk veel minder werk voor jezelf creëert. 

Tip 2. Ruim eerst alles van de vloer op

Raap (indien mogelijk) eerst alle rommel van de vloer en handige droogloopmat op maat in de gang op voordat je het schoonmaakt. Gangen, die in de meest huizen veelvuldig gebruikt worden, zijn immers vaak rommel magneten. Het zal per slot van rekening veel gemakkelijker zijn om er de vloer schoon te maken als de rommel die zich erop bevindt al is verwijderd. Dit geeft je ook de kans om allerlei dingen op te bergen of verder te organiseren.

Je moet natuurlijk ook de vloer van je trap opruimen. En dan vooral de hoeken en randen ervan. Dit zijn ruimtes die de neiging hebben om een bewaarplaats van willekeurige items te worden. Pak bovendien de stof en viezigheid van je trapleuningen mee..

Tip 3. Vergeet niet de muren schoon te maken

Hoewel alle muren in je woning regelmatig schoongemaakt moeten worden, hebben vooral de muren bij jouw trap wat extra aandacht nodig. Want zelfs als je leuningen hebt, worden deze mogelijk niet altijd vastgehouden. Maar wordt in plaats daarvan de daarnaast gelegen muur voor wat extra balans gebruikt.

Zo eindigt die muur dus met allerlei handafdrukken. Juist daarom moeten de wanden aan weerszijden van je trap regelmatig gereinigd worden. Hetzelfde geldt overigens ook voor je gangen, hoewel deze misschien niet zo vuil zijn. Plus het is essentieel om ook de voordeur en binnendeuren met hun bijbehorende kozijnen schoon te maken, omdat deze ook stof en vuil verzamelen.

Tip 4. Gebruik de hulpstukken van je stofzuiger

Gebruik de opzetstukken van jouw stofzuiger om een trap die van vloerbedekking is voorzien schoon te maken. De standaard stofzuigers worden met een aantal praktische opzetstukken geleverd. Waarvan sommige perfect zijn om je trap in alle hoekjes te stofzuigen.

De hal, gangen en trappen in je woning kunnen vrij eenvoudig schoongemaakt worden. Zolang je maar weet waar je moet beginnen en waar je verder bij jouw schoonmaakwerk op moet letten. De bovenstaande tips kunnen je prima op weg helpen om altijd op de juiste manier aan de slag te gaan.

Je houd misschien ook van..